Menu

Veelgestelde vragen

Informatie over coronavirus

De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers, klanten en partners staan voorop en daarom houden we bij PostNL de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwgezet in de gaten. We treffen uiteraard maatregelen waar dat nuttig en nodig is. We volgen daarbij de algemene richtlijnen en aanwijzingen van het FOD Volksgezondheid en andere autoriteiten.

Bezorging

Het bezorgen van post, pakketten en andere zendingen voor onze klanten draagt bij aan het in stand houden van het maatschappelijke verkeer. Daarom blijven we op verantwoorde wijze bezorgen. Volgens het FOD Volksgezondheid is het risico van besmetting via post en pakketten heel klein, maar niet helemaal uitgesloten. Er is geen bewijs dat mensen door post en pakketten besmet zijn geraakt.

Voorkomen verspreiding virus

We volgen de FOD Volksgezondheid-richtlijnen en nemen hygiënemaatregelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. We zorgen er voor dat onze medewerkers weten wat ze moeten doen om gezond te blijven en zo hygiënisch mogelijk te werken. Onze bezorgers houden 1,5 meter afstand en vermijden fysiek contact.

Nieuwe maatregelen

Alle niet-essentiële winkels zijn gesloten sinds 18 maart. Dit heeft als gevolg dat een deel van de PostNL-punten in België gesloten zijn. Deze maatregelen hebben invloed op webwinkels die pakketten in of naar België versturen. De webwinkels en de PostNL-punten zijn hierover geïnformeerd.

Pakketten op een PostNL-punt

Pakketten die op een gesloten PostNL-punt liggen, blijven daar. We doen al het mogelijke om hiervoor een oplossing te vinden. 

Het is vanaf heden niet meer mogelijk om uw bestelling direct naar een PostNL-punt te laten sturen. Pakketten die nog vertrekken naar een gesloten PostNL-punt worden retour gestuurd naar de afzender. Pakketten die we na een tweede poging niet bij de consument thuis kunnen bezorgen, gaan naar een PostNL-punt dat open blijft. 

De meest actuele status van de pakketten is te vinden via track & trace of op deze website.

Voor specifieke gezondheidsvragen verwijzen wij je naar de speciale informatiesite over het corona-virus van de Belgische overheid. Met vragen kan je terecht op het nummer 0800 14689 of mail naar info-coronavirus@health.fgov.be.

Naar de veelgestelde vragen

Anderen bekeken ook: