Veelgestelde vragen

Klanten informeren

Je kunt onderstaande informatie delen met je klanten:

Het coronavirus zorgt voor uitzonderlijke omstandigheden. Aandacht voor mensen en onze samenleving is belangrijker dan ooit. Het bezorgen van pakketten en andere zendingen is in deze moeilijke omstandigheden belangrijk voor het maatschappelijk verkeer. Zolang dat veilig en gezond kan, blijft PostNL op verantwoorde wijze bezorgen. Volgens de FOD volksgezondheid is het risico van besmetting via pakketten heel klein. Zij geven aan dat er geen bewijs is dat mensen door post en pakketten besmet zijn geraakt.

Voorkomen verspreiding virus

PostNL volgt de richtlijnen en neemt hygiënemaatregelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. We zorgen er voor dat onze medewerkers weten wat ze moeten doen om gezond te blijven en zo hygiënisch mogelijk te werken. De bezorgers houden 1,5 meter afstand en vermijden fysiek contact.

Contactloos tekenen voor ontvangst

Je hoeft het scanapparaat van de bezorger niet meer aan te pakken. De bezorger zal na jouw toestemming tekenen voor ontvangst. Hij zal vragen om je identiteitskaart te zien en de laatste 3 cijfers van je rijksregisternummer en je naam noteren in het handtekeningveld.

Status van bestellingen

Om goed op de hoogte te blijven, raden we je aan om de status van je bezorging te volgen met track & trace (dit geldt ook voor internationale zendingen) of op postnl.be. Mocht er iets wijzigingen in de bezorging, vind je hier de laatste informatie.

PostNL-punten

Sinds 11 mei zijn de meeste PostNL-punten weer geopend. Via de locatiewijzer kun je zien waar je terecht kan met je pakket. 

Ben je in quarantaine? Dan is het mogelijk om iemand anders jouw pakket te laten ophalen bij het PostNL-punt. De persoon die jouw pakket ophaalt, moet jouw identiteitskaart meenemen (geen kopie) en de track & trace-code en jouw adres kunnen opgeven.

Internationale zendingen

Het coronavirus heeft gevolgen voor het verzenden van post en pakketten naar het buitenland. Op postnl.be/isa vind je de actuele informatie en kun je zien wat dit eventueel voor jouw zending betekent.

Meer informatie

Via postnl.be/corona lees je meer over de huidige situatie. Hou dus vooral deze website in de gaten.