Menu

PostNL Pharma & Care lanceert thuisbezorging van medische producten met Pharma@Home

Met Pharma@Home en Care@Home bezorgt Pharma & Care nu ook gezondheidsmiddelen bij de mensen thuis
  • Zorgverstrekkers kunnen zich op die manier concentreren op hun kerntaken
  • Andere taken worden overgenomen door voornamelijk logistieke partners om zorgverstrekkers te ontlasten

Deze bijzondere tijd toont aan dat een verdere transformatie van de gezondheidssector noodzakelijk is. PostNL Pharma & Care lanceert daarom Pharma@Home voor GDP-conform (Good Distribution Practice) transport van gezondheidsmiddelen. Het bezorgt daarmee vaccins, therapieën en andere kritische gezondheidsproducten bij cliënten thuis. Opdrachtgevers hiervoor zijn ziekenhuizen en groothandelaars. 

“De druk op de zorgsector is enorm” legt Nicolas Vannieuwenhuyze, General Manager Pharma & Care in België uit. “Er is de vergrijzing van de bevolking waardoor meer mensen zorg nodig hebben, het dreigende tekort aan zorgpersoneel en de huidige coronacrisis. Als andere professionele partners bepaalde taken van de zorgsector overnemen, kunnen de beschikbare zorgverstrekkers zich volledig op hun zorgtaken concentreren.” 

Bij kritische gezondheidsproducten zijn de omstandigheden waarin bewaring en transport gebeurt erg belangrijk. Pharma@Home transporteert alles volgens de strikte GDP-regelgeving. Op die manier worden alle getransporteerde producten op de juiste temperatuur bewaard en kan de hele tracking real-time gevolgd en achteraf gecontroleerd worden. Alle Pharma & Care medewerkers kregen een GDP-opleiding. 

Care@Home zorgt voor de bezorging en installatie van medische hulpmiddelen zoals rollators, ziekenbedden, matrassen en gezondheidstoestellen. Die worden aan huis geleverd en in elkaar gezet. Ook een uitgebreide uitleg over het gebruik van deze producten kan. 

Het lijkt erop dat thuiszorg de komende tijd alleen maar belangrijker wordt. Nu mensen met niet-urgente medische problemen tijdelijk niet in het ziekenhuis terecht konden, kwam er een versnelde beweging richting meer thuiszorg op gang. Want vele gezondheidsmiddelen en therapieën kunnen ook daar op een veilige manier toegediend worden. De verdeling gebeurt dan door logistieke partners, de zorgverstrekkers zorgen voor de correcte toediening. Want het is belangrijker dan ooit dat zorgmedewerkers zich kunnen wijden aan hun kerntaken. 

Deze efficiëntiebeweging kan gebeuren als er goede afspraken gemaakt worden, zodat de nodige gezondheidsmiddelen op de juiste manier, plaats en tijdstip bezorgd worden. De huidige GDP-regelgeving biedt hiervoor het wettelijke kader. Alle bezorgingen die Pharma & Care nu al doet naar ziekenhuizen en apothekers gebeuren onder strikte toepassing van de GDP-regelgeving. Nu komt daar bezorging bij de mensen thuis bij. 

Op dit moment nemen ziekenhuizen en groothandels deze diensten af, in de toekomst zullen ook patiënten zelf deze dienstverlening kunnen aanvragen. 

“De voorbije maanden hebben bewezen hoe belangrijk het werk van zorgverstrekkers is. We zijn heel blij dat we hen op logistiek niveau kunnen ontlasten. Bovendien is dit een belangrijke stap in de ontwikkeling van een optimale thuiszorg voor patiënten en we zijn blij dat wij daar met onze dienstverlening een substantiële bijdrage aan kunnen leveren,” besluit Vannieuwenhuyze.