PostNL opent duizendste PostNL-punt

PostNL breidt het retailnetwerk fors uit in België. Daarmee maakt het haar netwerk nog fijnmaziger, wat het ontvang- en verzendgemak van de consument verhoogt.

Een Belgische consument vindt nu op gemiddeld twee kilometer van huis een PostNL-punt om pakjes af te halen of te verzenden. In gebieden met een hogere densiteit is de afstand naar het dichtstbijzijnde PostNL-punt kleiner. In Brussel is dat gemiddeld zevenhonderdvijftig meter.

Een consument kiest voor afhaling bij een PostNL-punt tijdens het online winkelen of haalt het pakje daar op als hij/zij niet thuis is op het moment van de bezorging. Ook voor het verzenden van pakjes kan een consument terecht bij een PostNL-punt, of het nu gaat over een retourzending of een nieuwe zending. Voor een nieuwe zending kan een verzender via onze Online Verzendflow een verzendlabel aankopen en thuis printen. Vervolgens brengt de verzender het pakje met etiket binnen bij het PostNL-punt.

“Tegen het einde van dit jaar willen we ons netwerk van duizend PostNL-punten nog verder uitbreiden met minstens driehonderdvijftig punten”, zegt Rudy Van Rillaer, managing director, PostNL België. “Zo bouwen we verder aan onze dienstverlening. Een eenvoudig ontvang- en verzendproces in de buurt zorgt voor een fijne online koopervaring en daarmee ook tot een hogere klanttevredenheid.”

Consumenten hoeven niet thuis te zijn om vlot een pakje te ontvangen. Ze kunnen het ook ophalen op een door henzelf gekozen tijdstip bij een PostNL-punt. Zo kan bezorging telkens op een duurzame manier verlopen. De PostNL-punten zijn geselecteerd zodat de consument er vaak langskomt op weg naar werk of school, of ze er gemakkelijk te voet of met de fiets langs kunnen gaan.

Het netwerk bestaat uit gemotiveerde lokale ondernemers die, in hun eigen zaak, ook online bestellingen via PostNL leveren aan consumenten die kiezen voor bezorging in een afhaalpunt of niet thuis waren op het moment van thuisbezorging.