Masterclass

PostNL presenteert: De toekomst van e-logistics

De sterke en onverminderde groei van e-commerce dwingt alle betrokken partijen na te denken over de beste manier om de last-mile in te vullen. Zeker in de stadscentra is er de prioriteit om hier op een duurzame manier mee om te gaan. Tijdens deze tweede Masterclass E-logistics kijkt PostNL samen met enkele experts naar de ontwikkelingen, kansen en trends op dit gebied.

Benelux Masterclass E-Logistics

Op donderdag 3 mei 2018 delen we onze kennis graag met webshops zoals die van u. We nodigen u van harte uit op onze Benelux Masterclass E-Logistics, een initiatief van PostNL, in nauwe samenwerking met de afdeling Supply Chain van de Antwerp Management School.

De rode draad van deze middag is de toekomst van e-logistics. We snijden enkele 'hot topics' aan, waaronder stadsdistributie, de last mile en het winkelen van de toekomst.

Bevestigde sprekers zijn Peter Somers (CEO bij RetailDetail), Caroline Prick (Lead Business Development Last Mile bij Bol.com), prof. Dr. Tom Van Woensel (Academic Director Supply Chain bij Antwerp Management School) en Rudy Van Rillaer (Managing Director bij PostNL België).

Na afloop gaat u naar huis met het boek 'The Future of Shopping', geschreven door Jorg Snoeck en Pauline Meerman. Het boek schetst een fascinerend beeld van de uitdagingen waar retailers vandaag de dag voor staan en zal u ongetwijfeld vernieuwende inzichten op uw business bieden.

De Masterclass E-Logistics is vol. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Programma

  • 12.00 - 13.00 uur:    Ontvangst met broodjeslunch
  • 13.00 - 13.20 uur:    Introductie door Tom Van Woensel (Academic Director Supply Chain bij AMS)
  • 13.20 - 14.00 uur:    Studenten AMS stellen onderzoeksproject stadsdistributie voor
  • 14.00 - 14.30 uur:    Seminarie 1: Caroline Prick (Bol.com) – Snellere groei door Last Mile innovatie
  • 14.30 - 15.00 uur:    Koffiebreak
  • 15.00 - 15.30 uur:    Seminarie 2: Peter Somers (CEO RetailDetail) – The future of shopping
  • 15.30 - 16.00 uur:    Seminarie 3: Rudy Van Rillaer (PostNL België) – Pakketbezorging 2.0
  • 16.00 - 17.00 uur:    Netwerkdrink

Taal van de seminaries: Nederlands

Sprekers

Op onze Benelux Masterclass E-Logistics delen de volgende sprekers hun expertise graag met u:

Caroline Prick

Caroline Prick

Lead Business Development Last Mile bij Bol.com

Caroline Prick is sinds 1 jaar tewerkgesteld bij Bol.com. In haar functie is ze verantwoordelijk voor het implementeren van innovatie bij de last mile. Haar ervaring deed ze op bij PostNL, waar ze eerst een nieuwe retailstrategie opzette en nadien verantwoordelijk was voor Productmanagement en Business Development van alle e-commerce producten. Zij kent de consumentenbehoeften en weet hoe u hier als webshopeigenaar op kan inspelen.

Peter Somers

Peter Somers

CEO bij RetailDetail

Peter Somers is een echte e-logistics goeroe. 14 jaar lang heeft hij een beslissende rol gespeeld in de uitbouw van de internationale activiteiten en van de parcel divisie van bpost. Nadien richtte hij zich op strategisch advies inzake e-commerce en e-logistics, onder andere bij InPost en P2P Mailing. In 2015 richtte hij SKS & Partners op, een consultancybedrijf voor e-commerce en logistiek, en SprintPack, een e-commerce logistieke speler. Dit jaar werd hij CEO bij RetailDetail.

Tom Van Woensel

Tom Van Woensel

Academic Director Supply Chain bij Antwerp Management School 

Tom van Woensel is Academic Director van het Global Supply Chain Management programna aan de Antwerp Management School. Daarnaast is hij Professor Goederentransport en Logistiek in de OPAC Group (Operations, Planning, Accounting en Control) van het departement van Industrieel Ingenieur en Innovatiewetenschappen aan de Technische Universiteit Eindhoven in Nederland. Hij leidt ook het Smart Logistics Lab, een gezamenlijke inspanning van een vijftiental mensen die onderzoek doen naar transport en logistiek.

Rudy van Rillaer

Rudy van Rillaer

Managing Director bij PostNL België 

Rudy Van Rillaer is sinds januari 2016 Managing Director bij PostNL in België. Hiermee staat hij aan het hoofd van de afdelingen Pharma & Care, International, Mikropakket, MyParcel, Pakketten en Extra@Home. Binnen de organisatie bekleedde hij diverse directiefuncties met een focus op de internationale logistiek. Voorafgaand aan zijn huidige functie was hij geruime tijd Director Network & Operations bij Spring Global Mail (100% onderdeel van de PostNL Groep). Met een loopbaan van meer dan 20 jaar in de PostNL Groep heeft hij een enorme kennis van de logistieke sector.

Inschrijven

Aanhef
Bent u webwinkelier?
Graag hier vermelden indien u een collega meebrengt. Naam, functie, e-mailadres optioneel

Deelname aan dit event is gratis. Bij niet schriftelijk afmelden via het emailadres info@postnl.be wordt een administratieve kost van €40 exclusief BTW in rekening gebracht.

Contact

Heeft u vragen over deze Masterclass? Contacteer ons dan gerust via info@postnl.be.Een initiatief van:


Antwerp Management School logo            Logo PostNL

Top