Recordaantallen in sorteercentra PostNL voor Sinterklaas

black friday

Mechelen – Vrachtwagenchauffeurs, sorteerders en pakketbezorgers bij PostNL hebben de afgelopen anderhalve week een topprestatie geleverd. Ze verwerkten en bezorgden dagelijks veel hogere volumes dan op andere dagen in het jaar. In totaal ontvingen de sorteercentra van PostNL vanaf Black Friday tot aan Sinterklaas ongeveer 12 miljoen pakketten voor de hele Benelux. In 2017 werden in diezelfde periode iets minder dan 10 miljoen pakketten verwerkt.

Na het gigantische succes van Black Friday en Cyber Monday, is ook Sinterklaas helemaal verkocht voor het idee om cadeautjes online te kopen. PostNL had dit verwacht en hield rekening met grote extra hoeveelheden pakketten. Uiteindelijk was die hoeveelheid online bestellingen nog groter dan verwacht. 

Zaterdag na Black Friday kregen de sorteercentra van PostNL meer dan een verdubbeling van het normale aantal pakketten te verwerken. Ook in de week die volgde op Black Friday en in de laatste rechte lijn naar Sinterklaas verwerkte PostNL iedere dag recordvolumes. 

“Het is dankzij de grote inzet van alle medewerkers dat we deze recordaantallen kunnen verwerken”, zegt Rudy Van Rillaer, Managing Director van PostNL België. “Het overgrote deel van de bestelde pakketjes kunnen we tijdig bij de consumenten thuis bezorgen. Daarenboven houden we de consumenten goed op de hoogte van de status van hun pakket via de Track & Trace informatie.” 

De pakketbezorgers blijven alle dagen onderweg om zoveel mogelijk pakketjes tijdig te bezorgen. PostNL is al klaar voor een eveneens drukke kerstperiode. PostNL blijft er alles aan doen om alle bestelde pakketjes zo snel mogelijk bij de consumenten te brengen.