Hubo breidt als eerste in België online aanbod uit met kamerplanten van PostNL

Online bestelde planten worden rechtstreeks van de kweker tot bij je thuis bezorgd

Flora@home

Mechelen, 18 september 2019 - Klanten van Hubo kunnen voortaan, dankzij Flora@Home van PostNL, nu ook kamerplanten thuis laten bezorgen. Hubo is, door de toevoeging van kamerplanten aan hun online assortiment, een voorloper op de Belgische markt. Het boort hiermee een grote, potentiële markt aan. Jaarlijks wordt er in Europa voor zo’n 35 miljard euro bloemen en planten gekocht. Slechts een fractie daarvan gebeurt via online verkoop.

“Dit aanbod van kamerplanten is een mooie aanvulling op hetgeen onze klant nu al in onze webwinkel vindt,” zegt Marc Henkens, e-commerce manager bij Hubo. “In de categorieën huishouden en decoratie kon de klant al producten aankopen om het thuis gezelliger te maken. Met de toevoeging van kamerplanten, wordt hier verder op gebouwd. We willen het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk maken om in en rond het huis aan de slag te gaan.” 

Hubo vertrouwt voor de operationele afhandeling van bestellingen van kamerplanten volledig op Flora@Home. De planten gaan immers rechtstreeks van de kweker naar de klant. “Kamerplanten hebben extra zorg nodig,” vertelt Bas van Dam van Flora@Home, een PostNL-organisatie. “De kwekers waarmee we samenwerken verzekeren die zorg. Na bestelling maken Flora@Home-medewerkers de planten klaar voor verzending. Alleen op die manier kunnen we een gemakkelijke en snelle bezorging van een kwaliteitsvolle plant garanderen. 48uur na de bestelling staat de kamerplant in zijn nieuwe thuisomgeving.” 

Hubo en PostNL werkten al langer samen voor het thuisbezorgen van XL consumentengoederen, zoals ladders, garagepoorten en tuinmeubilair. De bestellingen van planten bij Hubo worden door PostNL en Flora@Home afgehandeld van picking, verpakking tot verzending. 

Over Hubo 

Hubo is een 100% Belgische organisatie met 148 winkels. Hubo bekleedt een stevige tweede plaats in de doe-het-zelf sector en is door de jaren heen een begrip geworden. Dit succes is te danken aan onze innoverende aanpak en onze pioniersrol. Hubo richt zich op de doe-het-zelf markt met een uitgebreid en hoog kwalitatief assortiment merkproducten. Ons winkelaanbod telt immers zo’n 25.000 doe-het-zelf artikelen en aanverwante voor in en rond het huis, op de Hubo website worden meer dan 50.000 producten aangeboden. Hubo heeft een gevarieerd publiek van particuliere doe-het-zelvers, waarin zowel de occasionele hobbyist met zijn kleine vraag als de ambitieuze en gedreven doe-het-zelver terug te vinden zijn. 

Over Flora@Home 

Flora@Home bezorgt verse bloemen en kamerplanten rechtstreeks van de kweker aan de online koper. Webwinkels kunnen de producten van verschillende kwekers risicoloos aanbieden door de dienst van Flora@Home. Een eenvoudige installatie van de Flora@Home API volstaat om de productinformatie in te laden op de website. De webwinkel bepaalt de verkoopprijs van het product en wanneer er een order is geplaatst regelt Flora@Home de rest.