PostNL breidt capaciteit van distributiecentra in België uit met een derde

distributie

Mechelen, 14 oktober - PostNL beschikt over 6 distributiecentra in België die nu goed zijn voor een totale oppervlakte van 44.000m². De voorbije weken werd de capaciteit verhoogd met 11.000m² om de groei op te vangen.

Na de opening van een hoofdkantoor in Mechelen vorig jaar, heeft PostNL de voorbije weken en maanden gewerkt aan de uitbreiding van haar bestaande distributiecentra. De capaciteit van de centra in Wommelgem, Namen, Roeselare, Vilvoorde, Sint-Niklaas en Sint-Truiden werd hierdoor uitgebreid met 11.000m². Het grootste distributiecentrum staat in Wommelgem en is goed voor zo’n 13.500m². Net zoals voor het depot in Vilvoorde, nu 8.800m², een forse uitbreiding. 

De capaciteit van het depot in Roeselare verdubbelde, waardoor het diende te verhuizen naar een nieuwe locatie in Ardooie. Ook het distributiecentrum in het zuiden van het land, in Namen, verhuisde naar een nieuwe plek waar ze over dubbel zoveel ruimte beschikken dan voordien. Dankzij de uitbouw van de Belgische distributiecentra is het aantal jobs in de depots in de loop van 2019 gegroeid met 29%. 

“De uitbreiding van onze distributiecentra is een investering in de toekomst. Kleding, boodschappen, tuinmeubelen, ook de Belg houdt van online winkelen en dus zet de groei in de e-commerce zich door,” zegt Rudy Van Rillaer, Managing Director PostNL België. “Dankzij deze uitbreiding zijn we klaar om deze toekomstige groei op te vangen. Vanuit onze zes distributiecentra, in oppervlakte even groot als negen voetbalvelden, bedienen we heel België.”