PostNL Pharma & Care investeert €8 miljoen in de vernieuwing van GDP-geconditioneerd transport

Vrachtwagenpark wordt uitgerust met unieke ‘Cool Down Unit’

nieuwe vloot voor PostNL Pharma & Care

De Europese GDP-regelgeving zorgt ervoor dat de kwaliteit van farmaceutische producten gegarandeerd blijft doorheen elke schakel van het distributieproces. Om in te spelen op de steeds groeiende vraag vanuit de markt investeert PostNL Pharma & Care 8 miljoen euro in een vernieuwd vrachtwagenpark.

“Farma is een snel veranderende markt. Zo investeren ziekenhuizen en apotheken steeds minder in opslagruimte voor grote voorraden waardoor de vraag naar just-in-time en 24-uurslevering stijgt. Dit is niet evident binnen de GDP-regelgeving” vertelt Nicolas Vannieuwenhuyze, General Manager Pharma & Care. 

Om tegemoet te komen aan de steeds strengere GDP-eisen en aan de vraag vanuit de farmasector ontwikkelde PostNL - specifiek voor medicijnen die getransporteerd dienen te worden onder een temperatuur van 2-8°C - een unieke ’Cool Down Unit’ (CDU). Deze CDU bevindt zich onderaan de vrachtwagens waardoor medicijnen & vaccins altijd onder de juiste omstandigheden geleverd worden. 

“We hebben eveneens geïnvesteerd in een nieuw, innovatief track & trace systeem. Vanuit de controlekamer staan we voortdurend in contact met onze chauffeurs.” gaat Nicolas verder. “We hebben, via ingebouwde sensoren, steeds een real-time zicht op de temperatuur en kunnen dus optimaal inspelen op veranderingen om de kwaliteit te garanderen.” 

De investering in een vernieuwd wagenpark bevestigt het marktvertrouwen van PostNL. Als marktleider in België staat PostNL Pharma & Care in voor de dagelijkse levering van zo’n 1.000 paletten en 20.000 pakketten bij Belgische apothekers, ziekenhuizen en groothandelaren.  

Over PostNL Pharma & Care 

Wij zijn de logistieke partner voor bedrijven, distributeurs en groothandels in de gezondheidszorg. Met PostNL Pharma & Care vervoeren we medicijnen, vaccins, gezondheidsproducten, medische hulpmiddelen en apparatuur volgens de wettelijke GDP-richtlijnen. Onze opgeleide chauffeurs rijden met geconditioneerde vrachtwagens waarin onder andere de temperatuur van de vervoerde goederen constant gemonitord wordt.