Duizenden scholieren krijgen hun schoolboeken thuisbezorgd dankzij PostNL

schoolboeken

Mechelen, 31 juli 2019 - Terwijl jongeren volop genieten van een welverdiende vakantie, zorgen PostNL bezorgers ervoor dat scholieren in september er meteen kunnen invliegen. Meer dan 160.000 boekenpakketten worden nu en de komende weken aan huis geleverd.

Online bestellen is mainstream geworden. Snel dat zomerjurkje kopen, profiteren van online solden, accessoires kopen om een tuinfeestje te pimpen, … dat doen we tegenwoordig online. Want wat vandaag besteld is, wordt vaak morgen al bezorgd. Ook een groot aantal Vlaamse en Brusselse scholen vragen scholieren hun schoolboeken zelf te bestellen via een online platform. 

Deze boeken worden dan door bezorgers van PostNL bij de scholieren thuisbezorgd. Dit betekent dat deze zomerperiode extra druk is voor de depotmedewerkers en de bezorgers. Want de boekenpakketten moeten bezorgd zijn voor de start van het nieuwe schooljaar. 

“We verdelen in deze periode meer dan 160.000 boekenpakketten, verspreid over Vlaanderen en Brussel”, vertelt Rudy Van Rillaer, Managing Director PostNL België. “De bezorgers nemen de pakketten mee tijdens hun dagelijkse rit. Er worden elke dag tot 800 ritten gereden in heel België. Elke bezorger zal meer of minder schoolboeken vervoeren en bezorgen tijdens zijn of haar ronde.” 

Scholieren mogen hun boeken de komende dagen en weken thuis verwachten. PostNL biedt pakketten steeds 2 maal aan bij de scholieren thuis of bij hun buren als er niemand thuis is. Als dat niet lukt gaat het pakket naar een afhaalpunt. Voor deze pakketten is dat niet anders. “Zo hoeft geen enkele scholier in te boeten aan leuke afspraakjes en vakantieplannen om de boeken te ontvangen”, voegt Van Rillaer eraan toe. En hij heeft nog één advies voor de jongeren: “Laat dat pakket nog maar even dicht en geniet volop van de vakantie!” 

Over PostNL 

Wij zijn PostNL in België, de pakketbezorger van iedereen. We bezorgen bijzondere momenten. We willen de favoriete bezorger zijn door het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken om pakketten te verzenden en te ontvangen. We vernieuwen door moderne logistiek, digitale toepassingen en communicatiekanalen te combineren. Elke dag kijken we hoe het beter kan. In de Benelux bezorgen we op een doordeweekse dag gemiddeld 800.000 pakketten en staan we met 38.000 collega’s midden in de samenleving. PostNL Pakketten België N.V. is een onderdeel van PostNL N.V., een beursgenoteerd bedrijf met een omzet van €2,8 miljard in 2018, waarvan 48% afkomstig uit e-commerce activiteiten. 

Voor meer informatie: 

PostNL België
Lies Florentie
lies.florentie@postnl.be

Lewis PR
Thérèse Van Bellinghen
therese.vanbellinghen@lewis.com