PostNL start bouw eerste hoogtechnologisch sorteer- en distributiecentrum in België

PostNL ondertekent contract en start met de bouw van een gloednieuw pakkettensorteer- en distributiecentrum in Willebroek. In het pand, met een oppervlakte van 8.400 m², zullen zo’n 400 mensen werken en kunnen dagelijks tot 120.000 pakketten verwerkt worden. Met de bouw van dit nieuwe en duurzame pand bevestigt PostNL haar plannen om verder te investeren in de e-commerce van België.

Investeren in groei en dienstverlening

“Door de bouw van een hoogtechnologisch sorteer- en distributiecentrum in België spelen we verder in op de groeiende e-commerce markt” zegt Rudy Van Rillaer, Managing Director PostNL België. De volledige sortering zal aan hoge snelheid gebeuren, tot in de camionettes van de bezorgers toe, dankzij de technologische installatie. De bouw van dit duurzame pand is een investering in onze capaciteit om de groei van onze e-commerce klanten te faciliteren.”

Door te investeren in capaciteit in de hele Benelux, optimaliseert PostNL voortdurend zijn werking om de kwalitatieve dienstverlening te bestendigen. In 2019 nam PostNL 3 hoogtechnologische sorteer- en distributiecentra in gebruik in Nederland. De start van de bouw van dit pand maakt deel uit van de ambitie om ook in België verder uit te breiden.

Dankzij de centrale ligging van het sorteer- en distributiecentrum in Willebroek zal de sortering voor de Belgische markt voortaan hier gebeuren. Het nieuwe centrum maakt directe en vlotte levering van online bestellingen uit Belgische en buitenlandse e-commerce bedrijven mogelijk. De nieuwe PostNL-locatie zal deel uitmaken van een netwerk dat bestaat uit in totaal 25 pakkettensorteercentra in Nederland en zes locaties in België. Vanuit de verschillende locaties gaan de pakketbezorgers op weg om overal in België en Nederland pakketten te bezorgen.

Lokaal en duurzaam

Het nieuwe sorteercentrum in Willebroek wordt gebouwd met oog op een minimale milieu-impact en zal BREEAM-gecertifieerd zijn. Er wordt geen gebruik meer gemaakt van gas en er wordt geïnvesteerd in duurzame installaties (o.a. verwarming met warmtepompen en LED-verlichting). Daarenboven wordt er gebruik gemaakt van een zeer energie-efficiënte sorteermachine.

PostNL streeft naar een emissieloze last mile bezorging in heel de Benelux in 2030.

Eddy Bevers, Burgemeester van Willebroek gelooft in de positieve impact voor de omgeving van deze investering: “We zijn heel blij met de keuze van Willebroek als uitvalsbasis voor PostNL”, zegt Bevers. “De investering in dit hoogtechnologisch centrum creëert lokale tewerkstelling met een minimale impact op de omgeving. Bovendien past een bedrijf als PostNL in onze gemeentelijke strategie om de regionale e-commerce hub te worden. Andere e-commerce bedrijven zullen ongetwijfeld ook onze gemeente vinden voor langdurige tewerkstellingsmogelijkheden in de e-commerce markt, een sector die nog een aan steile opmars bezig is in België.”

Wij wensen PostNL en alle medewerkers veel succes en werkplezier in onze gemeente,” voegt Bevers eraan toe.

Over PostNL

Wij zijn PostNL, de bezorgers van iedereen. Met onze post- en pakketbezorgers die overal komen zijn we altijd dichtbij. We willen de favoriete bezorger zijn door het iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken om pakketten en post te verzenden en te ontvangen. Met de 50.000 collega’s die bij en voor ons werken in de Benelux staan we midden in de samenleving. Op een doordeweekse dag bezorgen we gemiddeld 900.000 pakketten. We streven ernaar om zo duurzaam mogelijk te werken. PostNL N.V. is een beursgenoteerd bedrijf met een omzet van ruim €2,8 miljard in 2019, waarvan 52% afkomstig uit e-commerce activiteiten. PostNL biedt klanten post- en pakketbezorging, logistieke oplossingen voor e-commerce en cross-border solutions. Het hoofdkantoor van PostNL België bevindt zich in Mechelen. PostNL Pakketten beschikt over 6 Belgische depots (Wommelgem, Namen, Ardooie, Vilvoorde, Sint Niklaas en Sint-Truiden) en een netwerk van 450 Belgische PostNL-punten.