Een gelukkige verjaardag voor elk kind

PostNL België en FEESTvarken vzw lanceren grote speelgoedinzamelactie

Mechelen, 25 oktober 2021 – 1 kind op 5 groeit op in armoede. Voor die kinderen gaat hun verjaardag vaak ongemerkt voorbij. FEESTvarken vzw en PostNL België willen hier verandering in brengen. Ze trapten samen een grootse speelgoedinzamelactie af. Ambassadeurs van de actie zijn onder meer Siska Schoeters, Kristof Hoefkens, Lobke Gielkens (@Mamalobke) en Leonie Lagaune (@Bellemaman)

In België groeit 1 kind op 5 op in moeilijke omstandigheden. FEESTvarken vzw, dat zich inzet in de strijd tegen kinderarmoede, sloeg eerder dit jaar de handen in elkaar met PostNL België. Samen zetten ze een actie op om ook kinderen die in kwetsbare omstandigheden opgroeien een fijne verjaardag te bezorgen.

Verjaardag voor elk kind

De actie roept iedereen op om een nieuw stuk speelgoed te doneren. FEESTvarken vzw stelt pakketten samen zodat een kind een zorgeloze verjaardag kan vieren. Zo’n verjaardagspakket bevat een (nieuw) cadeau, traktaties om in de klas uit te delen en dingen die je nodig hebt om een leuk feestje te organiseren. In samenwerking met gemeentelijke sociale diensten, worden de verjaardagspakketten aan kinderen bezorgd waarvan ouders het financieel moeilijk hebben.

“Elk kind verdient het om, samen met familie, vrienden en klasgenootjes, te genieten van zijn of haar verjaardag. Daar zetten wij ons voor in,” vertelt Koen Hendrickx, oprichter FEESTvarken vzw. “Dankzij onze actie, samen met PostNL, kunnen we hier een extra boost aan geven. Bovendien maken we op deze manier ook heel veel mensen bewust en laten we ze nadenken over kinderarmoede.”

1 stuk speelgoed = 1 blij kind

Iedereen kan heel eenvoudig meehelpen om een kind in armoede blij te maken. Een stuk speelgoed doneren is namelijk heel eenvoudig. Op de campagnepagina* kan iedereen een gratis verzendlabel aanvragen dat via e-mail verstuurd wordt. Het geprinte label komt dan op een stevige dichtgeplakte doos met daarin het (nieuwe) speelgoed. Deze dozen worden via het netwerk van PostNL-punten verzameld en naar FEESTvarken vzw verstuurd die er mooie verjaardagspakketten van maakt.

Over heel België zijn er ruim 700 PostNL punten** die makkelijk bereikbaar zijn voor iedereen.

“We zijn heel blij dat we dankzij ons Belgisch netwerk een steentje kunnen bijdragen om alle kinderen een fijne verjaardag te bezorgen,” zegt Rudy Van Rillaer, Managing Director PostNL België. “Onze logistieke samenwerking met FEESTvarken vzw schakelt tijdens deze campagne een versnelling hoger. Samen kunnen we écht het verschil maken voor kinderen in armoede en daar willen we ons ten volle voor inzetten.”

Ambassadeurs

Onder meer Siska Schoeters, Kristof Hoefkens en Valérie Goeyvaerts (@Valerieetlesfilles) zetten mee hun schouders onder de actie en moedigen mensen aan om speelgoed binnen te brengen. De actie loopt tot 24/11.

*Een label printen kan op postnl.be/VerjaardagVoorElkKind

**Op postnl.be/locatiewijzer staan alle PostNL-punten.