Menu

Het PostNL Management Traineeship

Wil je als graduate blijven ontwikkelen en zoek je een werkgever die deze ambitie met je deelt? Solliciteer dan nu voor het Management Traineeship bij PostNL in België, inclusief uiteenlopende business projecten doorheen de Benelux.

Wij zijn PostNL. Wij verbinden voor onze klanten de fysieke en online wereld. Zo verzorgen we de communicatie tussen mensen en bedrijven. We bieden steeds meer nieuwe diensten door combinaties van slimme netwerken, digitale toepassingen en juiste communicatiekanalen. Hiermee willen we het dagelijkse leven voor onze klanten gemakkelijker maken. Waar we voorheen een één-dimensionaal pakketten bedrijf waren dat pakketten van A naar B bracht, zijn we tegenwoordig een hard groeiende, steeds professioneel multidimensionale, logistieke dienstverlener.

Als het eerste beursgenoteerde postbedrijf beschikken we over het grootste en modernste netwerk voor brieven, pakketten en e-commerce in de Benelux. Eind 2018 werken bij PostNL in totaal 38.000 mensen en was de omzet € 2,8 miljard.

Ieder jaar verwerken we in Nederland en België meer dan 4 miljard geadresseerde poststukken en 94 miljoen pakketten. En daarmee zit logistiek in het hart van onze organisatie. Hoe kunnen we onze berichten- en goederenstromen nóg beter, sneller en goedkoper organiseren? Die vraag staat centraal bij alles wat we doen. Naast 4 miljard geadresseerde poststukken, verwerken we nog eens 4,6 miljard poststukken en 96 miljoen pakketten elders in Europa. Voor logistieke talenten is er bij ons dus genoeg te doen.

Bij PostNL zijn we volop in beweging. De veranderingen in ons bedrijf hebben alles te maken met andere marktomstandigheden. We spelen daarop in met de ontwikkeling van nieuwe logistieke modellen en bedenken vernieuwende diensten.

PostNL België werft aan

PostNL België is in de afgelopen jaren uitgebreid met verschillende bedrijfsonderdelen. De divisie Logistics Solutions van PostNL Pakketten & Logistiek bevat een aantal snel groeiende, ambitieuze business Lines (o.a. Extra@Home, E-commerce Services, Valid expres, Cargo, Mikropakket) die voor ‘new business’ moeten zorgen voor Post NL (de zogenaamde Groei-initiatieven).

Ben je flexibel ingesteld, wil je graag over de grenzen heen werken en wens je je loopbaan een boost te geven? Kortom ben je een talent met groeipotentieel? Dan is het Your Excellence Program zeker iets voor jou.

Het PostNL Management Traineeship

In het PostNL Management Traineeship Programma krijg je de mogelijkheid om in deze veranderingen een rol te spelen. Je volgt twee jaar lang een opleidingsprogramma waarbij het draait om het ontwikkelen van leiderschapscompetenties. Je krijgt vanaf het begin een volwaardige baan met bijbehorende verantwoordelijkheden. Je vervult tijdens het programma 2 of 3 verschillende functies. Daarbij heb je de ruimte om te wisselen tussen verschillende werkvelden zoals marketing & sales, operationeel leidinggeven en HR. Voor het PostNL Management Traineeship kun je je doorlopend aanmelden, want er zijn geen vaste startmomenten!

Naast je baan volg je samen met circa 15 starters uit de andere richtingen modules waarin je aan de slag gaat met je persoonlijke ontwikkeling. Deze trainingen worden gefaciliteerd in samenwerking met het toonaangevende Nederlandse opleidingsinstituut De Baak.

Het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap is hierbij een belangrijk onderdeel. Het gaat ons om bewustwording van jouw persoonlijke patronen, drijfveren, kwaliteiten en valkuilen. We dagen je uit tot zelfonderzoek en bieden je verschillende ingangen aan die leiden tot zelfreflectie. We leren je te leren. Doel is dat je het traject op jezelf betrekt en verantwoordelijkheid neemt voor zowel het leerproces als voor de toepassing hiervan in de praktijk.

Jouw profiel

 • Je hebt een academische of Master opleiding afgerond;
 • Je zoekt een startersfunctie;
 • Je beheerst de Nederlandse taal in uitstekende mate;
 • Je hebt (tijdens je studie) actief gewerkt aan de ontwikkeling van (leiderschap)competenties; 
 • Je bent gedreven en hebt een heldere visie; 
 • Je weet mensen mee te krijgen;
 • Je ziet kansen en durft ze te grijpen; 
 • Je hakt knopen door en verlegt grenzen.

Wat biedt PostNL?

 • Een uitgebreid opleidingsprogramma gericht op de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden en kennis;
 • Een uitdagende en veelzijdige functie in een dynamische werkomgeving; 
 • Een marktconform startsalaris; 
 • 20 vakantiedagen;
 • Reiskostenvergoeding conform wetgeving
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden met daarin onder andere een hospitalisatieverzekering en maaltijdcheques.
 • Daarnaast bieden we aantrekkelijke personeelskortingen op reizen en andere incentives. 
 • Je hebt geen vaste standplaats, je bent in onze gehele Benelux organisatie inzetbaar (wij hebben kantoren in o.a. Mechelen, Turnhout en Sint-Niklaas (BE), Den Haag, Breda en Hoofddorp (NL)). 
 • Je treedt in dienst bij PostNL België dus conform de Belgische arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren?

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Michiel Kock via mail michiel.kock@postnl.nl of telefoon +31 (0)6 51721737.

Of solliciteer direct via hr@postnl.be. Je kan je mail richten aan Sanne Vanzavelberg, HR Adviseur PostNL België. Vergeet je CV niet bij te sluiten alsook een korte motivatie.