Menu

Vertragingen internationale postbezorging

Invloed actuele gebeurtenissen op de overkomstduur

In het onderstaande overzicht lees je welke actuele gebeurtenissen mogelijk invloed hebben op internationale postbezorging.

The current events are also available in English.

Contact

Heeft u vragen naar aanleiding van de berichtgeving van de Internationale Service Alert? Neem dan contact met ons op.

Algemene update COVID-19

In verband met het coronavirus nemen landen maatregelen die invloed kunnen hebben op het logistieke proces. Via deze pagina delen we de actuele informatie over de ontwikkelingen per bestemming.

Naast dat er op vele bestemmingen sprake is van een vertraging zijn er landen die maatregelen nemen om het contact tussen bezorger en ontvanger te minimaliseren. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat ze niet langer een handtekening voor ontvangst vragen terwijl de zending wel gewoon wordt bezorgd. Ook kan het zo zijn dat tijdelijk naar bepaalde landen geen afvoer kan plaatsvinden. In het onderstaande overzicht leest u welke actuele verstoringen mogelijk invloed hebben op de internationale post- en pakketbezorging.

Veelgestelde vragen en meer informatie

Actuele verstoringen

Vertraagde bezorging als gevolg van COVID-19

Datum melding:

5 februari 2021, nog steeds geldig vandaag
Verwachting vertraging:

Onbekend

Land/stad:
Wereldwijd
Reden bericht:

Voor onderstaande landen geldt dat we inzicht kunnen geven in de gemiddelde vertraging. Deze vertraging komt boven op de standaard bezorgtijden. Vind hier meer informatie over de standaard bezorgtijden.

Australië: 1 - 21 dagen
Brazilië: 20 dagen
China: 7 - 14 dagen
Cyprus: 4-7 dagen
Dominicaanse republiek: 3 - 6 dagen
Finland: 1 - 6 dagen
Frankrijk: 1 - 8 dagen
Ierland: 1 - 11 dagen
Japan: 7 - 12 dagen
Kroatië: 4-7 dagen
Marokko: 8 dagen
Nieuw Zeeland: 10 - 14 dagen
Portugal: 1 - 7 dagen
Spanje: 6 - 14 dagen
Slovenië: 8 dagen
Verenigd Koninkrijk: 6 - 12 dagen
Verenigde Staten: 9 - 27 dagen

Verder constateren we ook vertragingen op onderstaande bestemmingen:
Antigua & Barbuda, Anquila, Argentinië, Armenië, Algerije, Azerbaijan, Bahamas, Bahrein, Barbados, Belize, Botswana, Bosnië Herzegovina, Bolivië, Bulgarije, Centraal Afrikaanse Republiek, Canada, Chili, Colombia, Curaçao, Cyprus, Costa Rica, Denemarken, Dominica, Duitsland, Estland, Egypte, Eswatini, Equatoriaal Guinea, Ghana, Grenada, Griekenland, Guatemala, Guyana, Filipijnen, Frans Guyana, Gambia, Georgië, Guatemala, Hongarije, Hong Kong, India, Israël, Iran, Irak, Italië, Jamaica, Jordanië, Kaapverdië, Kazachstan, Zuid Korea, Kosovo, Lesotho, Libanon, Liberië, Litouwen, Letland, Luxemburg, Malta, Marokko, Maleisië, Mauretanië, Mexico, Montenegro, Mongolië, Nepal, Niger, Noorwegen, Oostenrijk, Oekraïne, Panama, Paraguay, Peru, Polen, Roemenië, Rusland, Samoa, Servië, Senegal, Sierra Leone, Seychellen, Singapore, Sint Eustasius & Saba, Slowakije, Slovenië, Solomon Eilanden, Suriname, Thailand, Tonga, Tsjaad, Tsjechië, Trinidad en Tobago, Turkije, Tunesië, Uruguay, Vaticaan stad, Vietnam, Venezuela, Virgin Islands, Wit Rusland, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland, Zambia.

Geen bezorging o.a. als gevolg van COVID-19

Datum melding:

5 februari 2021, nog steeds geldig vandaag
Verwachting vertraging:

Onbekend, geen bezorging mogelijk

Regio:
Wereldwijd
Reden bericht:

Onderstaande landen zijn momenteel gesloten voor de bezorging van post en pakketten. 


Bhutan, Brunei, Cuba, Guyana, Grenada, Guinee Bissau, Guinee, Honduras, Laos, Libië, Montserrat, Papua Nieuw Guinea, Seychellen, Saint Lucia, Syrië, Tajikistan, Turkmenistan, Yemen, Zuid Soedan. 

De maatregelen en de duur daarvan verschillen per land. Ook wijzigen deze continu. Daarom kunnen we nu nog niets zeggen over hoelang de landen gesloten blijven.

Polen

Datum melding:

15 februari 2021, nog steeds geldig vandaag
Gemiddelde vertraging:

7 - 14 dagen

Land/stad:
Polen
Reden bericht:
Er wordt momenteel met forse vertraging bezorgd in Polen. Naast de lokale corona maatregelen heeft dit te maken met slechte weersomstandigheden en hogere post en pakketten volumes dan verwacht.

Verenigde Staten (USA)

Datum melding:

5 februari 2021, nog steeds geldig vandaag
Gemiddelde vertraging:

9 - 27 dagen

Land/stad:
Verenigde Staten
Reden bericht:

Update 2 februari: Vanwege zware sneeuwbuien is er geen vliegverkeer mogelijk naar JFK Airport. Vanuit dit vliegveld gaan de volumes die bestemd zijn voor New York. We verwachten daarom een vertraging van het bezorgen van post en pakketten met deze bestemming. Zendingen die al in ons proces zitten worden opgeslagen tot dat er weer vluchten beschikbaar zijn.

Zoals eerder gecommuniceerd zien we grote vertragingen op de bestemming VS. Door beperkte capaciteit heeft de Amerikaanse postdienst (USPS) moeite om de hoge volumes post en pakketten te verwerken. In sommige gevallen kan de vertraging zelfs oplopen tot 6 weken. We zijn ons bewust van de problemen waarmee USPS wordt geconfronteerd. We werken elke dag nauw met ze samen om zendingen met de best mogelijke routes mee te krijgen. Terwijl we ons uiterste best doen om dit zo snel mogelijk op te lossen, blijven we afhankelijk van onze partners. Om achterstanden zo snel mogelijk te verwerken zien we verder dat zendingen bij aankomst in Amerika niet worden gescand. Volgens de tracking gegevens is de zending onderweg naar de VS terwijl het zich daar inmiddels al bevindt. De eerst volgende scanevent vindt vervolgens weer plaats wanneer de zending wordt verwerkt in het lokale postsorteercentrum.

Spanje (ES)

Datum melding:

12 januari 2021, nog steeds geldig vandaag
Verwachting vertraging:

4-7 dagen

Land/stad:
Spanje
Reden bericht:

Vanwege extreme weersomstandigheden in Spanje kan het zijn dan zendingen met deze bestemming met vertraging worden bezorgd.

Verenigd Koninkrijk

Datum melding:

12 januari 2021, nog steeds geldig vandaag
Verwachting vertraging:

6-12 dagen

Land/stad:
Verenigd Koninkrijk
Reden bericht:

Update: Hoewel de Brexit meerdere verstoringen heeft veroorzaakt in ons logistieke netwerk richting het Verenigd Koninkrijk, kunnen we nu meedelen dat alle maatregelen die we hebben genomen hun effect hebben gehad. Vanaf vandaag is er geen sprake meer van vertraging als gevolg van de Brexit. De files in Calais zijn verholpen en we zijn in staat om onze volumes in het Verenigd Koninkrijk over te dragen aan onze partners ter plekke. De verwerking van alle volumes wordt momenteel afgehandeld volgens de verwachte bezorgtijd. De vertraging op de bezorging als gevolg van COVID-19 maatregelen blijft wel van kracht. Zoals in de media bekend gemaakt zorgt de sluiting van de Eurotunnel voor beperkte transportcapaciteit naar het Verenigd Koninkrijk. Ondanks de forse vertragingen is PostNL bezig om haar transportcapaciteit uit te breiden en blijven we bezorgen op deze bestemming. 

Bezorging na 1 januari 2021 

De mogelijkheid bestaat dat een deel van de goederenzendingen na 1 januari 2021 het VK zullen bereiken. Als gevolg van de Brexit gelden dan andere voorwaarden voor het verzenden naar het VK. 

Ons dringend advies is om vanaf nu elke goederen zending, met bestemming VK, te voorzien van een factuur aan de buitenkant van het pakket. Dit heeft te maken met douaneafhandeling dat vanaf dat moment van toepassing is. Zo kunnen we ervoor zorgen dat pakketten ook na 1 januari 2021 bezorgd kunnen worden. Meer over de Brexit en de gevolgen lees je op postnl.nl/brexit.

Zweden (SE)

Datum melding:

7 januari 2021, nog steeds geldig vandaag
Verwachting vertraging:

geen

Land/stad:
Zweden
Reden bericht:

Als gevolg van een IT-probleem bij onze logistieke partner (PostNord) in Zweden, kunnen in track & trace afleverscans ontbreken voor zendingen met deze bestemming - naar schatting gaat dit om 10% van de pakjes tracked en aangetekende zendingen. Het probleem veroorzaakt geen vertragingen en heeft ook geen impact op de bezorgkwaliteit

Duitsland (DE)

Datum melding:

14 december 2020, nog steeds geldig vandaag
Verwachting vertraging:

4-7 dagen

Land/stad:
Duitsland
Reden bericht:
Vanwege een groot aantal pakketten en Express Mail Service (EMS) zendingen naar Duitsland, hebben ze te maken met vertragingen bij bezorging. De aantallen zijn hoger dan ze kunnen verwerken.

Italië

Datum melding:

11 december 2020, nog steeds geldig vandaag
Verwachting vertraging:

Onbekend

Land/stad:
Italië
Reden bericht:
Poste Italiane stopt de bezorgdiensten in de onderstaande postcodegebieden, om de verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) te minimaliseren:
Camastra (CAP 92020) - in het Caltanissetta gebied
Misilmeri (postcode 90036) en Ciminna (90023) - in het Palermo gebied
Vittoria (CAP 97019) en Acate (97011) - in het Ragusa gebied
Cesarò (98033), Bronte ( 95034), Maniace (95030) en San Teodoro (98030) - in het Catania gebied
Pallagorio (88818) - in het Cosenza gebied
Cotronei (88836), Isola Capo Rizzuto (88841) en Mileto (89852) - in het Catanzaro gebied
Bagnara Calabra (89011), Platì , Bruzzano Zeffiro (89030) en Cardeto (89060) - in het Reggio Calabria gebied
Postcode heropend: 97013

Hong Kong

Datum melding:

11 december 2020, nog steeds geldig vandaag
Verwachting vertraging:

4 - 7 dagen

Land/stad:
Hong Kong
Reden bericht:
HongPost informeert ons dat er nieuwe beperkingen van toepassing zijn, om verdere uitbraken van COVID-19 te voorkomen. Dit zal leiden tot vertragingen bij de bezorging van alle soorten post.

Luxemburg

Datum melding:

7 december 2020, nog steeds geldig vandaag
Verwachting vertraging:

4-7 dagen

Land/stad:
Luxemburg
Reden bericht:
Naast de schaarste aan transportcapaciteit tijdens deze corona crisis, neemt Luxembourg Post nu extra maatregelen om de veiligheid van werknemers te waarborgen. Dit zal leiden tot extra vertraging bij het bezorgen van post en pakketten met deze bestemming.

Malta

Datum melding:

7 december 2020, nog steeds geldig vandaag
Verwachting vertraging:

7-14 dagen

Land/stad:
Malta
Reden bericht:
Naast de schaarste aan transportcapaciteit tijdens deze corona crisis, neemt Malta Post nu extra maatregelen om de veiligheid van werknemers te waarborgen. Dit zal leiden tot extra vertraging bij het bezorgen van post en pakketten met deze bestemming.

Frankrijk

Datum melding:

7 oktober 2020, nog steeds geldig vandaag
Verwachting vertraging:

onbekend

Land/stad:
Frankrijk
Reden bericht:
Update 7 oktober: Door de hevige regenval en overstromingen in de omgeving van Nice is het gebied moeilijk bereikbaar. Het bezorgen van post en pakketten in deze regio kan hierdoor vertraging oplopen.

Update 25 september: La poste heeft het aantal bezorgdagen inmiddels opgeschaald naar 5 dagen. De bezorging van (express) mail gebeurd nog steeds met vertraging, maar minder dan daarvoor.

Update 23 april: De lokale postdienst (La Poste) heeft de openingstijden voor het verwerken van postvolumes terug gebracht naar 4 dagen per week. Dit levert vertraging op voor de bezorging via La Post. De gereduceerde werktijden gelden niet voor onze andere netwerkpartners. Wel geven ze aan dat ook hier sprake kan zijn van een vertraagde bezorging i.v.m. een overbelast netwerk.

Er is sprake van een Aangepaste procedure voor handtekening van ontvangst via de lokale postdienst La Poste. 

Vanwege het verplicht sluiten van niet essentiële winkels zijn er een beperkt aantal afhaalpunten beschikbaar

Opgelost

Thailand

Datum melding:

31 december 2020, nog steeds geldig vandaag
Verwachting vertraging:

opgelost

Land/stad:
Thailand
Reden bericht:
Thailand Post informeert ons dat zware regenbuien in Zuid-Thailand zorgen voor overstromingen in veel provincies. Vanaf 4 december 2020 zorgen wegblokkades voor vertraging in het transport en de bezorging van post en pakketten. De postcodes van de getroffen gebieden zijn: 80xxx, 84xxx, 90xxx, 92xxx, 93xxx, 95xxx en 96xxx.

België

Datum melding:

18 september 2020
Verwachting vertraging:

Opgelost

Land/stad:
België
Reden bericht:

Update 18 september: We hebben geconstateerd dat vanaf 4 september er voor zendingen met bestemming België geen afleverscan wordt teruggegeven in track & trace. De Belgische postdienst is inmiddels op de hoogte en werkt aan een oplossing. Tot die tijd kunnen we helaas geen informatie teruggeven over de aflevering van de zending. Heb je zendingen voor België dan kan je er dus ondanks het missen van tracking informatie vanuit gaan dat de zending alsnog is bezorgd. 

In België bezorgen we pakketten via ons eigen PostNL netwerk. Het sluiten van niet essentiële winkels heeft invloed op de bezorging. Lees meer over de gevolgen van Corona op onze bezorging in België op postnl.be/corona

Oostenrijk

Datum melding:

18 september 2020
Verwachting vertraging:

Opgelost

Land/stad:
Oostenrijk
Reden bericht:

We hebben geconstateerd dat vanaf 4 september er voor zendingen met bestemming Oostenrijk geen afleverscan wordt teruggegeven in track & trace. De Oostenrijkse postdienst is inmiddels op de hoogte en werkt aan een oplossing. Tot die tijd kunnen we helaas geen informatie teruggeven over de aflevering van de zending. Heb je zendingen voor Oostenrijk dan kan je er dus ondanks het missen van tracking informatie vanuit gaan dat de zending alsnog is bezorgd.

Australië

Datum melding:

9 oktober 2020
Verwachting vertraging:

Opgelost

Land/stad:
Australië
Reden bericht:

Vanwege de genomen coronamaatregelen door de Australische overheid is het momenteel niet mogelijk om direct briefpost en pakketten naar Melbourne te sturen. Express mail zendingen (EMS) zijn nog wel toegestaan ​​voor bestemming Melbourne, maar voor alle andere volumes zijn we verplicht om andere routes te gebruiken. Post en pakketten bestemd voor Melbourne lopen daarom enkele dagen vertraging op.

China

Datum melding:

20 juli 2020
Gemiddelde vertraging:

opgelost

Land/stad:
China
Reden bericht:

Algemene informatie China:

Naast dat de vluchtcapaciteit naar China beperkt blijft heeft China sinds vorige week te maken met extreme weersomstandigheden die leiden tot overstroming van de Yangtze rivier. Deze extreme weersomstandigheden hebben impact op zowel het ontvangen uit als het verzenden naar China. Met name post en pakketten naar of vanuit de volgende gebieden Jiangxi, Jiangsu, Guangxi, Anhui, Hubei, Hunan, Chongqing, Sichuan, Zhejiang en Guizhou lopen vertraging op.

Ontvangen uit China:

Ook pakketten uit China lopen vertraging op in het proces. Daarnaast zien we dat de (track & trace) informatie vanuit de verzender niet altijd juist is. Zo kan het zijn dat je een e-mail ontvangt van de verzender dat je order opgehaald kan worden op het postkantoor in Nederland. In werkelijkheid is de zending vaak nog niet in Nederland en/of wordt het gewoon in de brievenbus bezorgd. We verwijzen naar track & trace om de zending te volgen of neem contact op met de verzender in China.

Japan (JP)

Datum melding:

15 juli 2020
Gemiddelde vertraging:

Opgelost

Land/stad:
Japan
Reden bericht:

Hevige regenval en overstromingen in Japan zorgen ervoor dat meerdere gebieden van het land ontoegankelijk zijn. Het bezorgnetwerk is zwaar getroffen en sommige postkantoren zijn gesloten. In getroffen gebieden worden post en pakketten daarom met vertraging bezorgd. 

De getroffen gebieden bevinden zich in de volgende postcodereekse: Nagano: 3800000–3999999 Gifu: 5000000–5099999 Shizuoka: 4100000–4399999 Aichi: 4400000–4989999 Nara: 6300000–6399999 Kyoto: 6000000–6299999 Osaka: 53000000–5999999 Hyogo: 6500000–6799999 Wakayama: 6400000–6499999 Ehime: 7900000–7999999 Yamaguchi: 7400000–7599999 Fukuoka: 8000000–8399999, 8710000–8710999 Saga: 8400000–8499999 Kumamoto: 8600000–8699999 Oita: 8700000–8799999 Nagasaki: 8500000–8599999, 8115000–8115999, 8170000–8179999 Kagoshima: 8900000–8999999

Duitsland (DE)

Datum melding:

27 maart 2020, nog steeds geldig vandaag
Verwachting vertraging:

onbekend

Land/stad:
Duitsland
Reden bericht:

Duitsland bereiken we via ons trucknetwerk. We kunnen daar nog steeds bezorgen, maar zien wel dat de bezorging vertraging oploopt als gevolg van de COVID-19 maatregelen. 

Er is sprake van een aangepaste procedure voor handtekening van ontvangst via de lokale postdienst Deutsche Post.

Vanwege het verplicht sluiten van niet essentiële winkels zijn er een beperkt aantal afhaalpunten beschikbaar

Monaco (MCO)

Datum melding:

27 maart 2020, nog steeds geldig vandaag
Verwachting vertraging:

onbekend

Land/stad:
Monaco
Reden bericht:

Momenteel kunnen pakketten met bestemming Monaco niet worden bezorgd. Dit heeft te maken met de sluiting van een aantal depots van waaruit deze volumes worden gedistribueerd. De verwachting is dat de bezorging naar Monaco volgende week weer zal worden hervat.