Food netwerk in België

In België kent de online foodmarkt een enorme groei. Consumenten kiezen steeds vaker voor het gemak van de online boodschappen of voor de vooraf klaargemaakte maaltijdboxen. Om het bezorgen van verse producten mogelijk te maken hebben wij bij PostNL een speciale foodbox ontwikkeld. Hiermee bezorgen wij uw levensmiddelen gekoeld en vers bij uw klanten. Met aparte routes en speciaal opgeleide chauffeurs bezorgen wij alle foodboxen in de avond.

Hoe werkt het?

Met de speciaal ontwikkelde koelboxen en bijhorende verzegelstrips, die PostNL beschikbaar stelt, verpakt het bedrijf de online boodschappen of maaltijdboxen. In het sorteercentrum van PostNL in België worden de foodboxen de dag zelf nog geconsolideerd en gesorteerd. Onze speciaal opgeleide foodchauffeurs bezorgen tussen 17 en 22 uur alle maaltijdboxen en online boodschappen. Is de klant niet thuis? Dan bezorgen wij de foodboxen bij de buren of proberen wij de klant telefonisch te bereiken om verder af te spreken.

Voordelen

 • Tijdsvenster van 1 uur
  Met behulp van notificaties (e-mail en sms) wordt de consument op de hoogte gebracht van het tijdstip van levering.
 • Speciaal ontwikkelde koelboxen
  De koelboxen, speciaal ontwikkeld door de Wageningen Universiteit, kunnen zowel gekoelde als diepgevroren producten vervoeren. 
 • Track & Trace
  Tijdens het volledige traject kan zowel u als uw klant de foodbox volgen. En dit vanaf ontvangst van de notificatie tot en met bezorging.
 • Temperatuur & hygiëne
  Gedurende het volledige traject worden de foodboxen verzegeld. Pas wanneer de bezorger bij de klant arriveert, wordt de verzegeling verwijderd. Op die manier kunnen we de temperatuur bewaken en de foodhygiëne hoog houden.