PostNL België en FEESTvarken vzw bundelen hun krachten

Mechelen, 11 augustus 2021 - In België groeit 1 kind op 5 op in kwetsbare, moeilijke omstandigheden. FEESTvarken vzw zet zich elke dag in om te strijden tegen kinderarmoede. PostNL België en FEESTvarken vzw bundelen nu hun krachten en gaan zich voortaan samen inzetten om deze kinderen een fijne verjaardag te kunnen bezorgen.

Opgroeien in kwetsbare omstandigheden heeft een impact op zowat alle facetten van het leven van een kind, ook op hun verjaardag. Voor velen onder hen betekent het dat ze hun verjaardag zelfs niet kunnen vieren. Als ze jarig zijn op een schooldag blijkt bovendien dat ze die dag vaak thuisblijven omdat ze niets mee naar school kunnen nemen. Geen uitnodigingen voor een verjaardagsfeestje, geen snoepjes, geen cadeautjes…

“Elk kind verdient het om zijn of haar verjaardag te kunnen vieren” zegt Rudy Van Rillaer, Managing Director PostNL België. “We vinden het belangrijk om ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op te nemen en dragen graag ons steentje bij. We gaan FEESTvarken voortaan logistiek ondersteunen bij het bezorgen van verjaardagspakketten.”

Feestvarken bezorgt, in samenwerking met gemeentelijke sociale diensten, verjaardagspakketten aan kinderen waarvan ouders het financieel moeilijk hebben. “Wij kunnen alleen maar verheugd zijn met deze nieuwe samenwerking” vertelt Koen Hendrickx, oprichter FEESTvarken vzw. “Dankzij het PostNL netwerk kunnen we onze sensibiliseringsacties een extra boost geven. Mensen bewust maken en laten nadenken over kinderarmoede, dat is wat we willen bereiken. Gewoon omdat elk kind het verdient om, samen met familie en vrienden, te genieten van hun verjaardag.”

Over FEESTvarken vzw

FEESTvarken vzw is een onafhankelijke vereniging die voor en samen met mensen strijdt tegen armoede in België. Dit doen we onder andere door kinderen in armoede een fijne verjaardag te bezorgen, door te sensibiliseren naar het brede publiek en te wegen op het beleid.