Pharma & Care GDP geconditioneerd vervoer

Veilig en snel volgens Europese richtlijnen

Wij vervoeren medicijnen, diagnostisch materiaal en medische hulpmiddelen door de hele zorgketen in de Benelux via het gespecialiseerde zorgnetwerk van PostNL.

De voordelen van ons geconditioneerd vervoer

 • GDP geconditioneerd vervoer

  Wij garanderen de kwaliteit van je producten tijdens de distributie met GDP-gecertificeerde hubs, medewerkers, temperatuur-gecontroleerde vrachtwagens (2 tot 8°C en 15 tot 25°C) en monitoring.

 • Betrouwbare internationale leveringen

  Het uitgebreide PostNL netwerk is in staat om al je zorgproducten binnen 24 uur in de hele Benelux te bezorgen en kan eveneens je export verzorgen.

 • Eigen netwerk met vaste chauffeurs

  Dankzij een eigen netwerk van voertuigen, hubs en vaste chauffeurs voor de distributie naar zorginstellingen kunnen wij flexibel inspelen op last-minute wijzigingen.

Hoe werkt geconditioneerd vervoer?

 • Juiste behandeling

  Het vervoer van medische en farmaceutische producten vraagt om een specifieke behandeling. Het loggen van de temperatuur, het opleveren van een bezorgbewijs en het proactief informeren naar onze klanten is voor ons standaard. We leveren de zending zowel bij zakelijke als particuliere ontvangers af.

 • Continue aandacht

  De overheid stelt hogere eisen en wil transparantie in geconditioneerd transport. Ook jouw klanten kennen specifieke behoeftes. Deze trends vragen continue aandacht voor het logistieke vraagstuk. Met jarenlange ervaring weten wij hoe we die aandacht in de zorgmarkt kunnen geven.

 • Volledige dienstverlening

  Pharma & Care biedt een volledige dienstverlening aan rond geconditioneerd transport. Of het nu gaat om pakketten, pallets, mini-pallets, rolcontainers of stukgoed. Wij hebben de juiste oplossing.

 • Opvolging & controle

  Zowel de verzender als de ontvanger kan de zending steeds opvolgen via Track & Trace. Dankzij de continue monitoring van de temperatuur gedurende het proces, kunnen we realtime maatregelen nemen en proactief communiceren bij afwijkingen in het proces.

Pharma & Care in actie

Wij bezorgen jouw medicijnen met ons speciale Pharma & care netwerk. Zo weet je zeker dat de kwaliteit en werking van de medicatie gegarandeerd is. Wij loggen standaard de temperatuur, leveren van alle zendingen een afleverbewijs af en informeren je proactief over de bezorging.

Duurzaam vervoeren van je medische zendingen

 • Hubs

  • BREAAM gecertificeerd & state-of-the-art hub Nieuwegein
  • Optimalisatie van bestaande hubs
  • Zonnepanelen en elektrisch oplaadplein
  • Recycleren van afval
 • Netwerk

  • Hub and spoke netwerk
  • Continue datagestuurde optimalisatie van onze routes
 • Vloot

  • HVO100 - diesel op plantaardige basis voor vrachtwagens (NL)
  • Gefaseerde uitrol van elektrisch GDP geconditioneerde bestelwagens en e-trailers
  • Dubbel temperatuurgeregelde bestelwagen met zonnepanelen

Wat kost geconditioneerd vervoer?

De prijs is afhankelijk van factoren als gewicht, bestemming, aantal pakketten per jaar en de combinatie pallets, pakketten en multicolli. We helpen graag met een oplossing op maat. Verkrijg een concreet tarief door een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Voor elke klant een aparte service

Elke ontvanger heeft eigen wensen. Met onze flexibele dienstverlening en betrokken medewerkers helpen we iedereen.

Groothandel

Farmaceutische groothandels vormen de belangrijkste schakel in de zorgsector, gezien de grote volumes die er elke dag vertrekken. Daarom krijgen zij voorrang en voorzien we in de vroege ochtend het medisch transport.

Ziekenhuizen en zorginstellingen

Of het nu gaat om medicijnen, medische apparatuur of medische hulpmiddelen. Een betrouwbare logistieke oplossing is een zorg minder. Wij bezorgen de zending tot op de juiste afdeling.

Apotheek

Op tijd en correct bezorgen, binnen én buiten het ziekenhuis. Daar gaat een verantwoordelijkheid mee gepaard. Daarom zorgen wij voor een vaste chauffeur, die vertrouwd is met uw openingsuren, piekdagen en vakantieperiodes.

Patiënt- en doktersleveringen

We bezorgen de zending of stalen met de juiste zorg en steeds in overleg met de ontvanger.

Wat zeggen onze klanten?

“We hebben nu nauwelijks zorgen over de kwaliteit van het medicijnentransport. Zo is heel belangrijk voor ons dat de temperatuur van de medicijnen gewaarborgd is, te allen tijde.”

Jeroen Neeven Preparation and Logistics manager bij Abacus Medicine

“Onze grootste uitdaging is de dagelijkse logistieke puzzel. Medicijnen moeten op tijd, zorgvuldig en soms zelfs beveiligd of gekoeld bezorgd worden. Punctualiteit en snel schakelen zijn daarom belangrijk voor ons.”

Bertus Buffinga Logistiek Manager bij Medcor

Meer weten over PostNL Pharma & Care?

Heb je een specifieke vraag of wil je een offerte op maat?

Ben je misschien hiernaar opzoek?

Health at Home

Veilig en snel medicijnen thuis, bij een apotheek of zorginstelling.

Express Service

Distributie van farmaceutische producten binnen 2 uur na pick-up.