Eerste pakjes rollen in de camionettes in eerste Belgische hoogtechnologische sorteercentrum PostNL

Mechelen - Vrijdag werd het eerste Belgische hoogtechnologische sorteer- en distributiecentrum in Willebroek officieel ingehuldigd. Vandaag rollen er voor de eerste keer tienduizenden pakjes over de sorteerband tot in de camionettes van de bezorgers die voor PostNL de pakjes tot bij de mensen thuis brengen. Er zijn vandaag 120 PostNL-medewerkers aan de slag om ervoor te zorgen dat alle pakjes in de juiste camionettes terecht komen.

Als het sorteercentrum op volle capaciteit werkt, zullen er elke dag zo’n 400 mensen werken. Dat is inclusief de 250 bezorgers. Die zorgen ervoor dat er dagelijks tot 60.000 pakjes gesorteerd zijn om bezorgd te worden. 

Dankzij dit duurzame sorteercentrum slaagt PostNL erin de groeiende vraag vanuit de e-commerce markt te beantwoorden. Tegelijkertijd blijft de beleving van de webwinkel en de consument optimaal. De pakjes die PostNL hier sorteert zijn de online bestellingen voor de ganse Benelux bij de Belgische webwinkels. De mogelijkheid voor webwinkels om later aan te leveren bij PostNL zorgt ervoor dat consumenten langer kunnen winkelen. 

De inhuldiging vond vrijdag plaats in aanwezigheid van heel wat prominenten, waaronder de burgemeester van Willebroek, Eddy Bevers, en de ambassadeur der Nederlanden, Pieter-Jan Kleiweg. Liesbeth Kaashoek, directeur PostNL pakketten Benelux, en de burgemeester knipten samen met depotmanager Jimmy Andries het lintje door.