Informatie over coronavirus

De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers, klanten en partners staan voorop en daarom houden we bij PostNL de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwgezet in de gaten. We treffen uiteraard maatregelen waar dat nuttig en nodig is. We volgen daarbij de algemene richtlijnen en aanwijzingen van het FOD Volksgezondheid en andere autoriteiten.

Bezorging

Het bezorgen van post, pakketten en andere zendingen voor onze klanten draagt bij aan het in stand houden van het maatschappelijke verkeer. Daarom blijven we op verantwoorde wijze bezorgen.

Voorkomen verspreiding virus

We volgen de FOD Volksgezondheid-richtlijnen en nemen hygiënemaatregelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. We zorgen er voor dat onze medewerkers weten wat ze moeten doen om gezond te blijven en zo hygiënisch mogelijk te werken. Onze bezorgers houden 1,5 meter afstand en vermijden fysiek contact. De overheid in België heeft nieuwe maatregelen aangekondigd tegen het verspreiden van het coronavirus. We blijven op een veilige manier pakketten bij de consument thuis bezorgen.

Nieuwe maatregelen

De Belgische regering heeft beslist dat alle winkels weer open mogen. Dat betekent dat ook al onze PostNL-punten weer geopend zijn.

PostNL-punt

Pakketten die op een voorheen gesloten PostNL-punt liggen, kunnen weer afgehaald worden. De afhaaltermijn van 7 dagen gaat in zodra de winkel weer open is.

De meest actuele status van de pakketten is te vinden via track & trace of op deze website.

Vragen

Voor specifieke gezondheidsvragen verwijzen wij je naar de speciale informatiesite over het corona-virus van de Belgische overheid. Met vragen kan je terecht op het nummer 0800 14689 of mail naar info-coronavirus@health.fgov.be.