Algemeen

Lees de algemene vragen over online verzenden

Wat is de Online Verzenden Flow?

Met de Online Verzenden Flow van PostNL België kan je overal en in slechts vier stappen al je nationale, Europese en internationale pakketten verzendklaar maken.
  1. Je geeft aan wat de bestemming, gewicht en afmetingen zijn van je pakket. Hierbij krijg je de mogelijkheid om je pakket extra te verzekeren.
  2. Je betaalt veilig online via kredietkaart of Bancontact.
  3. Je print het verzendlabel en kleeft dit op je pakje.
  4. Je biedt het pakket ter verzending aan op een PostNL-locatie bij je in de buurt.

Voor wie is de Online Verzenden Flow bedoeld?

Deze flow is bedoeld voor particulier gebruik.

Kan ik als contractklant bij PostNL ook gebruik maken van de Online Verzenden Flow?

Contractklanten mogen en kunnen gebruik maken van de Online Verzenden Flow. Verzendingen onder contractvoorwaarden zijn echter wel voordeliger. Vraag een offerte aan indien je meer dan 500 pakketten per jaar verzendt.

Ik verstuur meer dan 500 pakketten per jaar?

Ben je een zakelijke verzender en verstuur je meer dan 500 pakketten per jaar, dan is een contract wellicht een betere optie. Je verstuurt dan tegen interessantere tarieven naar binnen- en buitenland. Wil je dat één van onze Account Managers contact opneemt?
Vul dan het contactformulier in.

Wat mag ik versturen met Online Verzenden Flow?

Met de Online Verzenden Flow van PostNL kan je commerciële goederen, geschenken, documenten en retourgoederen versturen. Per land zijn er met netwerkpartners overeenkomsten gemaakt over wat wel of niet verzonden mag/kan worden. Wil je zeker zijn of de inhoud van je pakket hieraan voldoet, kijk dan hier.

Krijg ik een factuur?

Nee, maar je krijgt wel een bevestigingsmail met alle details waaronder ook die van je betaling. Wens je een factuur omdat je zakelijk verstuurt? Dan raden we je MyParcel aan. Of een vast contract bij PostNL Pakketten.

Een Online Verzenden Flow pakket retourneren?

Wil jij of de ontvanger van jouw pakket een Online Verzenden Flowpakket terugsturen? Maak dan een nieuw label aan. Na betaling print je dit af en plak je je nieuwe retourlabel op het pakket. Daarna geef je het af op de dichtstbijzijnde PostNL-locatie en je pakket wordt retour verzender gestuurd.

Let op: Het retouradres moet dat van de eindontvanger zijn en niet dat van PostNL.