Welke gegevens en waarom?

Om ervoor te zorgen dat jouw gesprek met een van onze medewerkers soepel verloopt, stelt onze digitale collega Sam je – wanneer je kiest om te bellen of chatten – alvast wat vragen. De antwoorden die jij geeft, zet hij automatisch in het systeem van onze klantenservice. Op die manier heeft de medewerker die jou helpt direct alle informatie bij de hand. Verder op deze pagina leggen we je graag uit welke gegevens we uitvragen en waarom.

Persoonsgegevens

Als je contact met ons opneemt, willen we graag weten wie je bent, waar je woont en hoe we je na je eerste contactmoment in het geval van een onderzoek of vervolgvragen kunnen bereiken. Deze informatie slaan we op in een zogeheten klantkaart. Op die manier hebben we in één keer een overzicht van de vragen die je ons nu en/of in het verleden hebt gesteld.

Voor- en familienaam

Adres

Telefoonnummer

E-mailadres

Gegevens die horen bij je vraag of klacht

Om ervoor te zorgen dat onze digitale collega Daan je direct kan helpen of dat een klantenservice collega je snel antwoord kan geven, willen we graag meer weten over je vraag of klacht. Daarom vragen we je:

  • of je een track & trace-code hebt; 
  • of je de afzender, geadresseerde of een derde partij bent; 
  • naar welk land jouw pakketje onderweg is; 
  • over welk(e) product/dienst je vraag gaat; en 
  • of je je vraag of klacht alvast kort kunt omschrijven. 

Bij PostNL werken we er elke dag hard aan om ervoor te zorgen dat je in de toekomst steeds minder en alleen voor jouw vraag/klacht relevante gegevens hoeft achter te laten wanneer je contact met ons opneemt

Aanvullende vragen

Worden mijn gegevens door PostNL bewaard?